Domača stran‎ > ‎

Čarovniški maček

KDAJ SE DOBIMO:

18. 01. in 25. 01. 2012 ob 10.00, v knjižnici

NOSILEC: Mirjam Klavž Dolinar in Bojana Peruš Marušič

IZHODIŠČA ZA DELAVNICO:

Albert Einstein: »Če želite pametne otroke, jim berite in pripovedujte pravljice. Če želite še pametnejše otroke, jim berite in pripovedujte še več pravljic.«
Pravljica predstavlja most med otrokom in odraslim, most med svetom realnosti, v katerem živijo odrasli in svetom domišljije,  v katerem živi otrok.

V vsaki pravljici se vrstijo točno določeni dogodki in ne glede na to, da imajo pravljice različno vsebino, junak pripotuje do srečnega konca, kjer se razrešijo vsi problemi.
Pred vstopom v šolo si je otrok že sposoben predstavljati osebe, njihova dejanja, je zelo čustven in živi v svetu domišljije, zato je zanj v igri in pravljici vse mogoče.

Poslušanje pravljic in zgodb spodbuja njegovo ustvarjalnost, omogoča mu ustvarjanje domišljijskih slik, s pravljicami premaguje strahove in nauči se poslušati, opisovati in pripovedovati.
Po branju mora otrok podoživeti vsebino slišanega, zato so v delavnici, ki je sledila, otroci z barvanjem muckov podoživeli pravljico Thomasa Valeryja Čarovnica Vilma, razvijali ročne spretnosti in urili spomin.

KAJ BOMO DELALI :

  • poslušali pravljico
  • pobarvali čarovniškega mačka
 
 
 
 
 
 

Comments