Arhiv 2009/2010‎ > ‎

Domača stran

NAMEN:

...je program, namenjen predšolskim otrokom, ki so stari že toliko, da bodo kmalu iz vrtca odšli v šolo. Da bo tak prehod čim lažji, smo na šoli pripravili različna tedenska srečanja za otroke in njihove starše. Tudi zato, ker šola ni bavbav…

V času, ko bodo otroci na delavnicah ustvarjali in uživali, bodo strokovni delavci za starše pripravili različne delavnice. V njih bodo predstavili organiziranost dela na šoli, vsebinske programe in se skupaj s starši lotili različnih vzgojnih in odraščajočih tem.

Vsebina dela z bodočimi prvošolci bo podobna nekaterim vsebinam, s katerimi se bodo otroci kasneje srečali v šoli, vendar bo prilagojena njihovi razvojni stopnji.

In zakaj naslov 'Nikoli ni prezgodaj', se verjetno sprašujete. Zato ker:
  • Vse prepogosto podcenjujemo otroke in jim ne ponudimo vsebin, ki bi bile zanje primerne;
  • Je otrokova radovednost v predšolski dobi neizmerna, odrasli pa je vedno ne potešimo;
  • Je prehod v šolo najpomembnejša prelomnica v otrokovem razvoju in ga moramo ustrezno pripraviti;
  • Otroci zmorejo več, kot od njih pričakujemo – le zaupati jim moramo.

POTEK:

Srečanja bodo potekala na OŠ bratov Polančičev Maribor, vsako sredo s pričetkom 11. novembra 2009 ter trajala do 3. marca 2010, med 17.00 in 17.45.

Otroke lahko starši prijavijo na posamezna srečanja ali na program v celoti. Med aktivnostmi, ki jih izvajamo za otroke so ob istem terminu organizirana tudi predavanja oziroma delavnice za starše - označene z znakom
Ċ
Bojana Peruš Marušič,
4. nov. 2009, 01:14
Ċ
Bojana Peruš Marušič,
4. nov. 2009, 01:14